ÆRESMEDLEM
JOHN G. TORSVIK
AVDELING BERGEN

Det var med stor sorg vi fikk melding om at en av avdeling Bergens største hundeprofiler er borte. John Gunnar Torsvik, døde 28. februar, han ble bare 71 gammel og bisatt i Nygård kirke i Bergen 9. mars. 

John var en av de aller viktigste tillitsmenn i Norsk Schäferhundklub sin 101 år lange historie, med utpregede diplomatiske egenskaper, og det som han har bidratt med til Norsk Schäferhundklub og rasen er helt unikt og uvurderlig. John var utdannet lærer og begynte yrkeskarrieren sin ved Håstein Skole på Laksevåg i Bergen. Han var et dedikert organisasjonsmenneske og i tillegg til Norsk Schäferhundklub hadde han også lederverv i Foreldreforeningen for døvblinde, hovedtillitsvalgt i Lærerforbundet i Bergen og fylkesleder i Utdanningsforbundet Hordaland. 

John var et organisasjonsmenneske med stor faglig tyngde og med en naturlig autoritet i alle sammenhenger, og det var alltid kloke ord som ble formidlet. John viste stor omsorg og hadde alltid tid til å lytte og diskutere. John var også en ettertraktet foredragsholder, møte og kursleder.

John ble medlem i avdeling Bergen i 1973 og engasjerte seg umiddelbart i avdelingens organisasjon. I 1976 tok han initiativ til å starte avdelingens lokalblad «Schäferhundnytt». John hadde mange verv i avdelingen, deriblant flere perioder som leder. John utpekte seg tidlig som en stor kandidat også i de sentrale organer innenfor klubben, og har hatt verv både som leder i Hovedstyret og Hovedavlsrådet. På slutten av 70 tallet ble kennel Torak registrert og det ble en del valpekull, og utviklingen videre ble ett meget godt oppdrett i årene framover. Kennelen har også importert flere gode hanner og tisper fra Tyskland, som har gjort seg bemerket i videre avl. På slutten av 80 tallet utdannet han seg som dommer for rasen og deretter kåringsdommer, og har siden både dømt i inn og utland.  John fikk fårehunden i gull i 1999 og ble æresmedlem i 2006 for uegennyttig innsats for klubb og rase.

John sin spesielle hobby foruten organisasjonsarbeid og hundesport var fotografering og videofilming og skapte seg et navn gjennom Torsvik film. I mange år hadde de alltid stands på Norsk Vinner hvor hans kone Anne Karin hadde styringen, og hun var også ofte med på hans oppdrag i både inn og utland. 

 

John hadde en stor omgangskrets og et stort sosialt nettverk.

Vi som kjente ham godt utenom organisasjonsarbeid opplevde John som en god venn, alltid hjelpsom og med rette glimtet i øyet med en morsom kommentar på lur. Det var alltid kjekt å være sammen med John og Anne Karin og det er mange som kommer til å savne ham og tenke på ham. John var alltid positiv og ryddig i sitt hundearbeid og vil bli husket som en hedersmann.

Vi sender varme tanker til Anne Karin, barn og barnebarn og lyser fred over hans minne.

For Norsk Schäferhundklub
  avd. Bergen

 

Anders Midtun og Helge Aasmul